Een toegankelijke bundel met verschillende schrijfstijlen en invalshoeken.
2 mrt 2022
‘Twintig minuten’ is een verhalenbundel van uitgeverij Books & Butterflies en bevat tien kortverhalen binnen het genre thriller.
- Tijd – Sandra J. Paul: Een korte introductie van de bundel met een krachtige tekst waarin spelen met de dood wordt verwoord door spelen met taal.
- Onze verwoesting – Elise Devos: Een verhaal over een drankverslaafde moeder en de keuzes die haar zoon als gevolg daarvan maakt.
- Puzzeltijd – Emmiot Hyland: Een Cluedo-achtig verhaal: wie stal de Rolex en hoe heeft de dader dit gedaan?
- De nacht – Luna Kelder: Levi fiets na een feestje in haar eentje naar huis, maar dat verloopt anders dan gepland.
- Het rode vest – Cecile Koops: Penny en Alan gaan op reis naar Menorca. Ze geraken aan de praat met een ander koppel en gaan samen op uitstap.
- De vijand – Aysline McGrath: Dit is een dystopie over het leven na een ingrijpend virus.
- Kraak de kluis – M. S. Rengers: Zakkenroller Marleen wordt ontvoerd door criminelen die hopen dat zij een gestolen kluis kan kraken.
- Emily’s lot – Melanie Steentjes: Emily verschuilt zich in de badkamer van haar huis om te ontkomen aan indringers die haar willen vermoorden.
- Sirenenzang – Joany Taanman: Dit is een spannend verhaal over Claudio en Harper. Zij duiken de diepte in op zoek naar een wrak.
- In Hellevoetsluis – Stef Van Overstraeten: Een Vlaming gaat in Nederland wonen en ontmoet de buren. Een verhaal met een erotisch en donker kantje.
Ondanks dat er deze keer maar liefst tien verhalen in de bundel zijn opgenomen, is elk verhaal anders. Het centraal thema ‘twintig minuten’ komt er telkens in terug. Voor mij is ‘Onze verwoesting’ het meest psychologische verhaal en ‘Sirenenzang’ het spannendste.
Iedere auteur heeft zijn eigen schrijfstijl, dus iedere lezer zal andere verhalen aanduiden als favoriet. Dat maakt de verhalenbundel toegankelijk voor iedereen die van spannende verhalen houdt. Die variatie is leuk. Dankjewel aan de uitgeverij voor dit recensie-exemplaar.