Een roman voor liefhebbers van slowburn romantiek, uitgebreide verhaallijnen en goed uitgewerkte karakters.

Booksanddreamz Booksanddreamz
27 mrt 2023

Chiara Kennedy is een vrouw die weet wat ze wil in haar leven. Ze heeft samen met haar beste vriendinnen een eigen bedrijf en ze wil van niemand afhankelijk zijn. Ze geniet van haar job waardoor ze regelmatig kan reizen en ze hecht veel belang aan haar zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Dat verandert wanneer Rory, een van haar beste vriendinnen, sterft. Ongewild en ongepland neemt ze de taken van Rory in het bedrijf over.
Maar dan komt ze weer in contact met Sebastian Ryder, de weduwenaar van Rory. Twee jaar lang heeft Sebastian zich van alles en iedereen afgezonderd na de dood van Rory. Onverwachts kruist zijn pad dat van Chiara en ze beleven een one night stand.
Chiara en Sebastian belanden in een emotionele rollercoaster en Chiara krijgt het gevoel dat ze in het vroegere leven van Rory is beland. Is dit het lot en is dit voorbestemd?

‘Voorbestemd’ is het eerste deel in een nieuwe boekenreeks ‘Lotsbestemming’ van Jennifer Probst. Het boek is qua formaat iets kleiner dan de gemiddelde paperback. De cover past uitstekend bij het verhaal, want het straalt romantiek uit en de personages zien eruit zoals ze worden beschreven in het verhaal.
De schrijfstijl in de dit boek kenmerkt zich door een goede afwisseling in beschrijving en dialogen. Het verhaal is erg uitgebreid en bevat lange hoofdstukken. Er zitten verschillende verhaallijnen in dit boek, waarin ook meerdere personages voorkomen, maar de klemtoon ligt op Chiara en Sebastian. Hun personages worden erg diep uitgewerkt. Je wordt in dit verhaal meegenomen in gevoelens van verdriet en vreugde, aantrekking en afstoting, keuzes en gevolgen.
De levens van beide hoofdpersonages worden zeer uitgebreid aangekaart: hun privélevens, hun job, hun bezigheden in hun vrije tijd. Dat maakt dat het verhaal erg uitgebreid is en laat ruimte voor een slowburn romantiek.
Chiara wordt voorgesteld als een zakenvrouw die niet openstaat voor een relatie, maar wel steeds klaar staat voor haar vrienden en hun bedrijf. Ze kan zakelijke knopen doorhakken, maar beslissingen nemen over haar eigen toekomst op persoonlijk vlak zijn veel lastiger.
Sebastian is een ingetogen man, die steeds het goede ziet in anderen. Hij werkt op een middelbare school en in zijn vrije tijd doet hij vrijwilligerswerk bij kansarme jongeren. In beide setting staat hij klaar om anderen te helpen, maar als hij voor zijn eigen dromen moet opkomen, ligt dat veel moeilijker.
Deze roman zal vast erg populair zijn bij liefhebbers van slowburn romantiek, uitgebreide verhaallijnen en goed uitgewerkte karakters. Van die doelgroep verwacht ik recensies van 4 of 5 sterren.
Persoonlijk heb ik liever meer vaart in het verhaal en smeuïge romantiek. Het is een mooi verhaal, maar niet volledig mijn ding.
Bedankt, uitgeverij Lannoo, voor dit recensieboek.

Meer recensies van Booksanddreamz