Eindelijk eens een plussize vrouw als hoofdpersonage!

Booksandlemoncake Booksandlemoncake
10 mrt 2021

April is een plussize vrouw die gek is op cosplay, een nieuwe start maakt én gepassioneerd is over haar werk. Marcus is succesvolle auteur, die al zijn hele leven de rol van "verwaande, arrogante spierbundel" speelt. Door een foto van April op twitter in haar Lavinia-cosplaykostuum komen de twee in gesprek. In eerste instantie omdat April wordt neergehaald op internet door haar omvang. Ze blijken echter een gigantische klik te hebben. Maar is dit genoeg om een relatie te laten slagen? En hoe eerlijk moet je zijn in je relatie?

Dit is het debuut van Dade en jeetje! Ze pakt meteen een heel actueel thema en weet daar een goed boek bij te schrijven! April is een energiek karakter, die je direct in je hart sluit. Marcus ontdooit langzaam en blijkt zo veel meer te zijn dan een saaie spierbundel. Ze geeft je niet alleen een kijkje in de wereld van fanfictie en cosplay maar ook in het werk als geoloog. Hierdoor wordt het verhaal enorm echt, alhoewel ze me soms kwijt was bij de scripten. En dan nog de aantrekkingskracht tussen April en Marcus. Halleluja! Niet alleen aantrekkingskracht, er was echte SMUT! Ik heb het boek soms even moeten dichtslaan.

Alhoewel Olivia thema's bespreekt als plussize, fatshaming, vooroordelen en over 'helden' die achter hun laptop hun mening verkondigen, heb ik helaas wel een puntje van kritiek. Het begin van het verhaal voelde voor mij enigszins geforceerd. Alsof er perse op elke bladzijde moest staan dat het hier om een dikke vrouw en een afgetrainde man gaat. Maar halverwege het boek verandert dit en dat maakt heel veel goed. Het was fijn om eens een boek te lezen met een dik hoofdpersonage, voor mijn eigen herkenning. Kortom, een heerlijke feelgood met genoeg SMUT en genoeg momenten waarin de 'helden' achter de laptop de mond gesnoerd wordt. Met heel wat inzichten over hoe pijnlijk fatshaming is en hoe makkelijk het overal doorheen sijpelt. Complimenten aan Olivia met zo'n debuut!

Meer recensies van Booksandlemoncake