Een echte countryfeelgood

Booksandlemoncake Booksandlemoncake
21 mrt 2021

In het boek volg je drie dames: Betteke, Gonny en Karlijn. Drie totaal verschillende dames met erg uiteenlopende interesses. Wat hen verbindt is de countryzanggroep. Via deze zanggroep winnen ze samen een roadtrip door Amerika, met als hoogtepunt: het ontmoeten van Dolly Parton.

Je leest afwisselend vanuit de drie personages, waardoor je niet alleen het verhaal uit verschillende ooghoeken bekijkt, maar waardoor je er ook heel snel doorheen gaat. Gonny's leven draait zich om haar gezin, waarin zij zich helemaal wegcijfert. Betteke leidt vooral een druk werkleven en bij Karlijn lees je vooral over haar liefdesleven. Dit levert verschillende hilarische momenten op.

Voor het begin van de roadtrip kennen de dames elkaar nog niet echt, tijdens de roadtrip leren ze elkaar kennen en groeien ook steeds meer tot elkaar. Wat was dit een heerlijke, soms wat verdrietige feelgood. Met op de achtergrond Amerika, die onwijs goed tot haar recht komt in dit verhaal. Ik las het boek in een dag uit en heb genoten van Vollinga's manier van schrijven. Of je nou wel of niet van countrymuziek houdt, dit boek is voor iedereen een aanrader! Ik ben enorm benieuwd hoe het nu met de dames gaat, een deel 2 mag van mij absoluut komen. En dat zeg ik niet vaak.

Meer recensies van Booksandlemoncake