Luchtige feelgood met genoeg ideeën voor thee
Laurie is de eigenaar van een theewinkel in de Valerie Lane in Oxford. Zo succesvol als dat haar theewinkeltje is, zo onsuccesvol is haar liefdesleven. Gelukkig heeft ze haar vier vriendinnen, die maar al te graag een handje helpen. En dan is er nog die knappe theeleverancier..
In dit eerste deel uit de "Valerie Lane"-serie leren we Laurie kennen. Zij is een heel lief en zorgzame vrouw, maar ook ontzettend verlegen als het op mannen aankomt. Dit is in het begin heel duidelijk te merken en verandert niet echt gedurende het verhaal. Ze is wat betreft de liefde erg ouderwets en vindt, dat de man de eerste stap moet zetten. Als de tegenpartij dan ook verlegen is, kan het heel lang duren voor er iets gebeurt en dat was ook hier het geval. Door de verhalen over de andere winkeleigenaars en tevens vriendinnen, is het wel een vermakelijk boek.
Manuela Inusa is in Duitsland al een grote hit met haar feelgoodboeken. De theewinkel vol geluk is dan ook echt een feelgood. Wel een slowburnfeelgood, maar stiekem weet je allang wat er gaat gebeuren. Doordat er tussendoor gesprekjes zijn met de vriendinnen van Laurie, ben ik erg benieuwd naar hun verhalen. En misschien ben ik dat wel iets meer als dat ik naar het einde van dit boek benieuwd was. Ondanks dat, heb ik wel genoten van het verhaal en vloog ik er ook zo doorheen. Inusa heeft een fijne schrijfstijl, al herhaald ze wel veel. Dit vond ik persoonlijk niet heel prettig. Al met al is dit een fijne, luchtige feelgood die ik absoluut aanraad voor een zondagmiddag, met een kopje thee en een chocolaatje!