Hoopvol en pijnlijk

Booksandlemoncake Booksandlemoncake
10 mrt 2021

In Elianes belofte volg je twee verhaallijnen. Eliane in de periode 1938-1944 en Abi in 2017. Beide verhaallijnen gaan over dezelfde plaats in Frankrijk. Daar waar Eliane samen met haar bijen zich verzet tegenover de nazi's, heeft ook Abi het nodige meegemaakt. Zij hoort het verhaal over Eliane via Sara, een vrouw waar ze de zomer bij inwoont. Ze vindt zichzelf steeds meer terug door het verhaal.

Het is moeilijk om niet te spoilen. Wat was dit een mooi verhaal. Het koste me even om erin te komen, maar daarna benam het mij mijn adem. Door de korte hoofdstukken vlieg je door het b0ek. De verhalen zijn van beide kanten rauw, pijnlijk en hoopvol. Het boek zit vol dappere vrouwen en mannen. Niet enkel Eliane en Abi, maar ook Elianes familie. Normaliter lees ik geen verhalen over de oorlog, toch ben ik blij dat ik dit verhaal gelezen heb. Ook al is dit fictie, toch geloof ik dat er meer mensen zich op deze manier hebben verzet.

Een aanrader voor iedereen die van historische romans houdt, maar ook voor iedereen die zich interesseert in het verzet tijdens de tweede wereldoorlog.

Meer recensies van Booksandlemoncake