Feelgood met een missie

Booksbyharma 05 mei 2025
Maaike is een alleenstaande moeder van Gijs en Kim. Als ze van haar beste vriendinnen een cursus fotografie krijgt aangeboden, ontmoet ze de knappe fotograaf Oscar. Ze vallen voor elkaar. Oscar heeft een volvo die Hannah heet. Meneer van Wijk is een aantal jaar overleden en heeft Maaike gevraagd om zijn as uit te strooien bij zijn eerste liefde Inger in Zweden.
Helaas maakt Maaike dat niet meer mee.
Oscar, Kim en Gijs maken samen de reis met Hannah om de wens van de heer van Wijk te vervullen.
Ze beleven mooie avonturen samen en ze maken kennis met mensen die aan het verleden zijn verbonden.

Wat een prachtig verhaal uit de hand van Gaby Rasters. Het verhaal is gebaseerd op het verhaal van Oscar en de volvo Hannah bestaat ook echt.
Gaby heeft een mooie fijne schrijfstijl en als je als lezer zijnde begint kan je haast niet stoppen en blijf je doorlezen.
Ik vond het verhaal van Oscar heel bijzonder om te lezen. Het verhaal wordt uit diverse perspectieven verteld: Maaike, Oscar en Kim. Kim maakt ook heel veel mee. Er zitten diverse twist in het verhaal waarbij mijn feelgoodhart even smelt.
Liefde, verdriet, maar ook vriendschap staan centraal. Het verhaal is ook ontroerend. Gaby heeft dit verhaal heel mooi vast weten te leggen, ook het gedeelte dat in Zweden speelt. Het noorderlicht. Als lezer waan je jezelf echt even daar.
Zelf ben ik nog nooit in Zweden geweest, maar het lijkt me zeker mooi om daar een keer heen te gaan.
Wat mij betreft een hele mooie fijne aanrader. En ik heb de personages in mijn hart gesloten.

Als jij dit boek koopt, gaat er een deel naar de stichting KIKA

Graag wil ik de uitgeverij hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft geen invloed op mijn mening, die zal altijd eerlijk zijn.

Meer recensies van Booksbyharma