Even wennen maar erg mooi!

In het begin dacht ik even dat dit een simpele young adult roman zou zijn die er met wat toffe woorden aan bij wil dragen lezen (weer) hip te maken. Maar niets is minder waar. Naar het einde toe blijkt dit boek een diepere laag te hebben met een belangrijke levensles waar ook ik als dertiger (plus twee) nog iets van kan leren!

Het was even wennen. Woorden als ‘dude’, ‘peeps’, ‘nepobaby’ en meer lieten me even heel oud voelen. Het leidde me een beetje af van het verhaal en misschien stoorde ik me er zelfs aan. Toen ging bij mij toch de knop om. Dit is niet hoe ik het boek hoor te lezen (of luisteren in mijn geval), dit is hoe de personages praten en denken. Ineens vond ik het heel knap hoe de schrijver dit in dialoog en gedachten had verwerkt en mijn ergernis was verdwenen, haha. Het maakte het verhaal echter!

Het boek was erg leuk om te luisteren. Het is jong, hip en interessant om de levens van Sam en Fender te volgen. Ook het bijpersonage Mila bracht interessante wendingen met zich mee. In zo'n kort verhaal gebeurt er erg veel. Ziekte, een ongeluk, vriendschappen gaan kapot en worden weer heel, een verleden met bijzondere ouders, beroemd zijn, verliefd worden en nog veel meer. Toch voelt het niet gehaast aan en maken juist al deze gebeurtenissen en informatie het toch een mooi en interessant geheel.

Wat is dan die belangrijke levensles? Ik had een prachtige quote uit het boek gehaald maar als ik die in mijn recensie zet, verraad ik wellicht een deel van de afloop. Die quote houd ik dus voor mezelf. Wat ik wel kan vertellen is dat de ontwikkeling die Sam doormaakt, er eentje is die menig volwassene ook wel op zo'n jonge leeftijd door had willen maken. Kies voor jezelf, kijk naar wat jij belangrijk vindt en baseer daar je keuzes op!

Meer recensies van BookstagramShirley