Advertentie

De Zeven Zussen is het ‘debuut’ in de nieuwe serie van Lucinda Riley. De zes meiden Maia, Ally, Star, Cece, Tiggy en Electra zijn als baby geadopteerd door Pa Salt. Op Villa Atlantis zijn de meiden in de liefdevolle aanwezigheid van huishoudster Marina, veelal Ma genoemd, opgegroeid. Wanner Pa Salt plots overlijdt komen de meiden bijeen op Atlantis aan het meer van Genève in Zwitserland waar ze allemaal een brief overhandigt krijgen met aanwijzingen naar hun afkomst.

Pa Salt heeft de zes meiden vernoemd naar het sterrenbeeld De Pleiaden, De Zeven Zusters. De zevende zus Merope woont echter niet op Atlantis, en het is dan ook een raadsels of ze wel ergens anders op de wereld woont. Nu Pa Salt is overleden zullen ze dit misschien ook wel nooit te weten komen. Ook is onduidelijk waarom juist Maia en haar zussen zijn geadopteerd. Dit geeft echter ook wel iets mysterieus aan het verhaal, waardoor je als lezer met veel vragen komt te zitten.

In dit eerste deel gaat Maia D’Aplièse op zoek naar haar roots en komt de tweede verhaallijn in beeld. De brief van haar adoptievader brengt haar naar Rio de Janeiro, Brazilië. Hier maken we kennis met Izabella Rosa, waarbij de bouw van het grote Christusbeeld op de Corcovado berg centraal staat. Lucinda Riley beschrijft hierover waargebeurde historische feiten. Hierdoor heb je als lezer soms het idee dat je echt aanwezig bent bij de bouw van het Christusbeeld, wat het verhaal interessant maakt. Vaak beeld je je in hoe en waar een verhaal zich afspeelt, maar het Christusbeeld is op Google gewoon te vinden.

Naast de verhaallijn uit het verleden speelt Maia in het heden een belangrijke rol. Ze leefde voor het overlijden van Pa Salt vooral een teruggetrokken leven op Atlantis. Dit in tegenstelling tot haar vijf zussen die zich overal op de wereld hebben genesteld. Tijdens de zoektocht naar haar afkomst laat Maia een persoonlijke ontwikkeling zien, ze beseft dat alleen zijzelf een verandering in haar leven kan laten zien. Naast een interessant verhaal geeft Lucinda Riley ons ook nog een levensles mee.

Lucinda Riley weet in dit debuut van De Zeven Zussen een mooi verhaal op papier te zetten. Het belooft veel goeds voor de andere delen!

Reacties op: Mooi debuut in de Zeven Zussen serie

3514
De zeven zussen - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker