Advertentie

Zuidenwind is de nieuwe mini-zomerthriller van Suzanne Vermeer. We maken kennis met Nicole, een van de hoofdpersonen in dit boek. Het eerste hoofdstuk speelt zich af in de zomer van 1988 in Benidorm. Nicole en haar vriendin Marjolein willen samen met een paar klasgenoten hun middelbare schooltijd afsluiten. Zon, zee, strand en veel feesten. Dit krijgt echter een plotse wending wanneer een van hen na een strandwandeling niet meer terugkomt. Wat is hier aan de hand?

Hoofdstuk twee speelt zich af in de huidige tijd. Iris, de 21-jarige dochter van Nicole, wil graag met vriendinnen op vakantie. Tijdens de eerste avond in Bergen aan Zee ontmoeten Nicole en haar moeder Patrick. Iris is erg gecharmeerd van Patrick, alleen is Patrick 9 jaar ouder. En dan biedt Patrick haar ook nog een baan aan bij zijn ICT-bedrijf. Iris vraagt zich af of dit serieus is of dat het iets anders te betekenen heeft.

Net zoals voorgaande thrillers weet Vermeer weer een vlot verhaal te schrijven. Het nog geen honderd pagina’s tellende boek lees je in een adem uit. De verschillende personages worden niet heel uitgebreid beschreven. Dit hoeft niet altijd in zo’n kort boek, maar gaandeweg het verhaal had het wel makkelijke geweest. Door de vele passages die de revue passeren raak je soms even kwijt wat de verschillende connecties zijn.

Het verhaal kent verder een goede opbouw en neemt je mee naar het einde, wat opeens heel anders afloopt dan dat je in eerste instantie zou denken. Hopelijk is de volgende thriller van Suzanne Vermeer weer wat langer zodat de diepgang in de verhaallijn meer opgezocht kan worden.

Reacties op: Benidorm en Bergen aan Zee...

126
Zuidenwind - Suzanne Vermeer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 9,99 Bestel het e-book € 6,99
E-book prijsvergelijker