Wat een toffe thriller

Bryan van De Koukleumpjes Bryan van De Koukleumpjes
21 mrt 2021

Deze recensie verscheen eerder op Koukleum.nl.

Hans Faber is voor ons geen onbekende meer. Wij lazen eerder ‘Anne, Kroniek van een zoektocht‘, over de zoektocht naar zijn nichtje Anne Faber, en ‘De rus‘, het eerste deel in de Vince van Zandt-serie.

Persoonlijk vond ik ‘De rus’ een aardige thriller. Niet super goed, maar ook zeker niet super slecht. Daarom was ik toch wel erg nieuwsgierig naar het vervolg. Ik was benieuwd of bepaalde dingen nu beter uitgewerkt waren en of ‘De minister’ minder uit toevalligheden zou bestaan.

Het onderwerp van deze thriller, (Dieren)activisten, is natuurlijk een erg hedendaags onderwerp. Tegenwoordig demonstreren de mensen overal voor en doordat Faber dit heeft gebruikt voor zijn boek is het een actuele thriller. Je merkt dat Faber weet waar hij over schrijft en je voelt gewoon dat hij goede research heeft gedaan voor dit verhaal.

De personages zijn erg goed uitgewerkt en hierin merk je echt dat Faber erg gegroeid is. Ook de toevalligheden zijn in dit verhaal een stuk minder aanwezig. Met de spanning zit het in ‘De minister’ goed. Faber weet de spanning op een erg goede manier op te bouwen, vooral passages waarin een collega van Vince undercover gaat, hebben mij op het puntje van mijn stoel laten zitten.

Ik heb genoten van ‘De minister’. Hopelijk verschijnt er snel een derde deel in deze geweldig spannende serie.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes