Last-minute Londen

Bryan van De Koukleumpjes Bryan van De Koukleumpjes
12 mrt 2022

Deze recensie verscheen eerder op Koukleum.nl.

‘Last-minute Londen’ is het derde boek van auteur Evi Dekker. Eerder verschenen ‘Zomers Madrid‘ en ‘Stormachtig Berlijn‘, die wij ook namens de uitgeverij mochten recenseren. Natuurlijk waren wij ook erg nieuwsgierig naar het derde boek van haar hand.

In de proloog is te lezen hoe iemand wit poeder vermaalt en dat hij dat daarna voorzichtig in een zegelring doet. Dit roept bij mij al meteen vraagtekens op, want de vraag wie deze persoon is en waarom hij dit doet, blijft natuurlijk onbeantwoord. Dit zorgt ervoor dat ik nieuwsgierig ben en snel de bladzijde omsla om verder te lezen.

Het verhaal komt langzaam op gang. Zoals de lezer ondertussen gewend is van Dekker neemt ze altijd de tijd om dingen te omschrijven en dit is bij dit verhaal niet anders. Vooral de setting is in deze erg interessant. Persoonlijk heb ik geen kennis van de kunstwereld, maar Dekker weet de werkwijze en bijzondere dingen in dit vak haarfijn uit te leggen. Hierdoor is het verhaal niet meteen razend spannend, maar wel erg interessant.

Lange tijd bleef het onduidelijk hoe de vork nou precies in de steel zat. Maar op een bepaald moment had ik zo mijn vermoedens en die bleken uiteindelijk ook te kloppen. De hoofdstukken zijn niet al te lang en in combinatie met het interessante onderwerp weet Dekker mij geboeid te houden en kan ik het verhaal moeilijk aan de kant leggen. Voor mijn gevoel zat het onderwerp ‘moord’ in dit verhaal wat meer op de achtergrond en hierdoor is het ook een interessant boek voor de mensen die niet van zware thrillers houden. De spanning kwam voor mijn gevoel wel wat laat op gang, maar ondanks dat heb ik genoten van dit boek.

Ondertussen mag Evi Dekker zich meten met auteurs zoals Suzanne Vermeer en Linda van Rijn en is ze niet meer weg te denken uit de thrillerwereld. Ik ben benieuwd waar haar volgende boek zich af zal spelen. Dat het hier gelezen gaat worden is één ding dat zeker is, want wij zijn fan!

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes