Avonturen van een stagiair in het verzorgingshuis
Kastanjehove
Tommie Niessen
Thomas is 19 jaar en hij heeft geen idee wat hij wil in zijn leven. Voor zijn stage in de zorg komt hij terecht in het verpleeghuis Kastanjehove. De meeste stagiaires houden het er niet lang vol. In dit boek gaan we met Thomas mee naar de Kastanjehove. Al gauw blijkt dat ze er een groot probleem hebben. Te weinig personeel. Daarom moet Thomas al direct alleen een nachtdienst doen. Op zich is er niets mis mee, maar als zijn vrienden midden in de nacht buiten stampij maken zodat Thomas naar buiten gaat is het eerste probleem voor Thomas al gestart. Een afdeling verlaten om even naar buiten te gaan is nou niet echt een goede start.
Maar Thomas maakt zich niet druk en laat zijn collega’s denken wat ze willen.
Aan de andere kant is Thomas erg onzeker: past de zorg wel bij hem, wat wil hij met zijn toekomst. Maar de bijzondere en unieke bewoners zorgen ervoor dat Thomas in allerlei avonturen belandt in het verpleeghuis.
Een leuk boek om te lezen met verschillende onderwerpen: de keuze stress van jongeren, liefde, rouw. Ouderschapskwaaltjes, dementie, het leven in een verzorgingshuis. Het nemen van beslissingen voor de bewoners.
"Meneer De Oude was heel verdrietig. Ik heb met hem gepraat want dat wilde hij. Anja schudde haar hoofd. Laat me raden, hij moest huilen om de dood van zijn vrouw?"
"Hij is er niet meer bij met zijn gedachten, zei Joop. 'Geestelijk geëmigreerd.' zei Toos."
En het stereotype dat de zorg voor vrouwen of homo’s is wordt in dit boek in één klap weggeveegd.
Ik geef dit boek ****. Genoten van dit verhaal. Heerlijk om te lezen, serieus en nu en dan een oprechte lach!
Tommie Niessen
Maar Thomas maakt zich niet druk en laat zijn collega’s denken wat ze willen.