Reis mee naar het hartverwarmende Porto Mare

Caroleest 28 augustus 2025
Het verhaal:
Linde is jong, ambitieus en klaar voor haar grote doorbraak: de organisatie van een prestigieus openingsfeest in het kustdorp Porto Mare. Een geslaagde lancering van de nieuwe jachthaven betekent promotie, erkenning en eindelijk verlost worden van het eeuwige koffiehalen.
Maar zodra ze haar pumps in het zand zet, merkt ze dat het dorp zich niet zomaar laat inpakken. De lokale ondernemers zijn sceptisch, en vooral Noah (charmant, koppig en diep geworteld in de gemeenschap) stelt haar plannen op de proef. Hoe verkoop je luxe zonder de ziel van een plek te verliezen?
Terwijl de klok richting de openingstijd tikt, moet Linde meer loslaten dan alleen haar hoge verwachtingen. Porto Mare dwingt haar stil te staan, te luisteren en misschien zelfs haar hart te volgen.

We volgen Linde een jonge ambitieuze vrouw die zeer goed is in haar werk waardoor ze kans maakt op promotie. Dit is waar Linde al die tijd zo hard voor heeft gewerkt, toch?

Dit is zo’n zomerse novelle over een klein schattig kustplaatsje dat je in je hart sluit samen met de inwoners. De vriendelijkheid als blijkt dat je een goed hart hebt voor Porto Mare is hartverwarmend. De mooie stranden, de kust, de zeilschool van Noah als het hart van Porto Mare. Om nog maar te zwijgen over de norse, irritante, maar o zo knappe en charmante Noah.

Naarmate we verder lezen, zien we hoe Linde een mooie persoonlijke groei doormaakt. Ze volgt haar hart, al wil ze het nog steeds niet aanvaarden dat Porto Mare steeds meer als een thuis voor haar voelt. De verbinding met de inwoners, de rust en de hechte gemeenschap van het dorp voelt als een warme deken.

Het verhaal leest vlot, is beeldend en mooi gedetailleerd. De personages zijn leuk neergezet en echt een deel van het dorp. En dat kan jij ook zijn, want tijdens het lezen is het alsof je zelf in het dorp bent.

Zomerstorm is een mooi, leuk en origineel verhaal. Met mooie thema’s erin verwerkt. Een heerlijke plek waar je tot rust komt en je echt thuis kunt voelen. Kortom een heerlijke vakantienovelle.

Bedankt Aysline McGrath voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Caroleest