Prettig geschreven en boeiende roman, een aangename eerste kennismaking!

Celesta Prinssen 30 december 2025
‘ Expat in de provincie’ is mijn eerste kennismaking met het werk van deze auteur en vertelt het verhaal van Matthijs die, na enkele tegenslagen, neerstrijkt in een dorpse gemeenschap en zijn leven weer op de rit probeert te krijgen. Iets wat, zoals het ook in het echte leven niet in één rechte lijn omhoog gaat, met de nodige uitdagingen gepaard gaat.

Zijn reis is zeer realistisch beschreven en de thema’s in dit boek zijn herkenbaar en van alledag. Jezelf een weg zien te vinden in een wereld die niet altijd met je meedraait, liefde, verdriet, vriendschap, familiebanden en rouw. Zomaar wat thema’s waar in dit verhaal aandacht voor is. Er zitten echter ook wat verassingen verwerkt in dit boek die ik niet zag aankomen en dat gaf het geheel een verfrissende twist. De achtergrond van met name Matthijs, maar ook de overige personages hadden van mij wat uitgebreider uitgewerkt mogen worden maar ondanks dat leest het verhaal heel fijn door de prettige schrijfstijl en bleef ik als lezer nieuwsgierig en geboeid.

Normaliter niet perse het type boek dat ik snel zou oppakken, maar ik ben bijzonder verrast. Dit was dan ook zeer zeker een aangename eerste kennismaking!

Meer recensies van Celesta Prinssen