Een thriller met zoveel meer in zich, ik ben verkocht!

Laat ik maar direct opbiechten: een boek over vier makelaarsvrouwen heeft bij mij - ook een makelaar - natuurlijk al direct een streepje voor. Blijkt het zich daarnaast ook nog eens af te spelen in mijn geboortestad Amsterdam kwam daarmee dit eerste deel in een vierdelige serie al op 2-0 voorsprong. Maar blijkt deze vorm van beroepsdeformatie van mijn kant terecht?

Absoluut! Deze thriller heeft (naast het feit dat het een werkelijk práchtig vormgegeven uitgave is) alles in zich wat een goed boek zich maar wensen kan. Met het makelaarskantoor Jackie S. & Partners en de vier daar werkzame (makelaars)vriendinnen als basis vormt zich om elke makelaar apart een verhaal. In dit eerste deel staat Jackie Sandrine centraal die zich gelukkig prijst met een verkoopopdracht van een miljoenenpand aan de Amsterdamse grachten op zak. Terwijl de verkoop van dit pareltje op gang komt komen er echter allerlei narigheden aan het licht en wordt de situatie steeds grimmiger. Met het Te Koop-bord nog maar net geplaatst en de Verkocht-sticker nog ver weg rijst de vraag: is dit stom toeval, of is er meer aan de hand?

De spanning is ontzettend goed opgebouwd. Na het lezen van dit eerste deel kwam ik erachter dat de auteur rechercheur is geweest en dat is te merken. Het verhaal klópt van begin tot eind en zit echt ontzettend goed in elkaar. De details kloppen en elk open eindje wordt netjes afgewerkt. Deze thriller heeft echter veel meer in zich. Zo is er ook ruimte voor andere herkenbare onderwerpen als vriendschap, ambitie, een beetje romantiek én liefde en zorgen om de mensen om je heen die je lief zijn. Het maakt het verhaal boeiend en daarmee zoveel meer dan alleen een spannend boek. Ik kijk uit naar deel twee en ben, om even in het thema te blijven: verkocht. Een echte aanrader voor wie naast een goede thriller ook van een mooi opgebouwd en menselijk verhaal houdt met personages die je interesse vasthouden en je benieuwd maken naar meer. Ja, ook wanneer je géén makelaar bent ;-)

Meer recensies van Celesta Prinssen