Spannende kunstjacht
Dit boek begint met de ontsnapping van een ontvoerd jongetje. In eerste instantie denkt iedereen dat hij is weggelopen. Maar inspecteur Roberta Blasi denkt hier anders over en weet commissaris Valentina Medici hierin mee te krijgen. Vooral als het jongetje zegt dat er nog een jongetje was dat hij heeft achtergelaten. Dan verdwijnt er nog een jongetje dat op het eerste jongetje lijkt. Valentina heeft het idee dat er meer achter zit en wil dit uitzoeken, maar niemand gelooft haar. Alleen Fabio Costa, die uit de gratie is gevallen gelooft haar. Ze komen op het spoor van vreselijke misdaden met het werk van Caravaggio in het middelpunt. Verder kan ik niet zo veel vertellen, zonder te veel van het verhaal te verklappen. Alleen dat Valentina ervoor gaat en alleen kan rekenen op de hulp van Fabio Costa. Zal het haar lukken om dit mysterie op te lossen?
Het verhaal is spannend en vlot geschreven met korte hoofdstukken. Hierdoor blijf je doorlezen. De karakters zijn goed beschreven en krijgen gaandeweg meer diepgang. De sfeer in het hele boek wordt heel mooi beschreven. Soms een mooie omgeving en soms een gruwelijk tafereel. De plot is verrassend en onvoorspelbaar en er wordt goed naartoe gewerkt. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en kijk uit naar het volgende boek.