Hartverscheurend

Chantal_leest 17 augustus 2025
"Dit is geen eenvoudige beslissing, maar het ouderschap draait niet om doen wat goed is voor jezelf, toch? Het gaat om opofferen wat we kunnen om onze kinderen de beste kansen te bieden in het leven."
Dit boek had me vanaf de eerste pagina en het is moeilijk om uit te leggen waarom. Misschien omdat ik me doorheen het hele verhaal kon inleven in de zo rauwe emoties van de personages, de hartverscheurende keuzes die ze moesten maken, het verlies waarmee ze achterbleven....
Toch wilde Kristin Harmel met dit verhaal niet enkel trieste emoties oproepen, maar ook het ongelooflijke menselijke vermogen tot liefde, veerkracht en overleven tonen. En daarin is ze zonder meer geslaagd.
Ook de historische gebeurtenissen die Kristin Harmel doorheen dit boek verweven heeft, spraken me natuurlijk ook enorm aan als historica. Als kers op de taart krijg je hierover in het nawoord nog wat extra informatie.
Een klein minpuntje vond ik de flaptekst: die verklapt eigenlijk al te veel. Mijn advies: sla die zeker over en laat je gewoon meevoeren door het verhaal zelf. Want dit is absoluut een aanrader: een boek dat blijft nazinderen en het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar andere werken van deze auteur.

Meer recensies van Chantal_leest