Down to the rabbit hole...

Chantal_leest 03 augustus 2025
Het was liefde op het eerste zicht met dit boek: de cover en bedrukte pagina's vond ik zo mooi dat ik het onmiddellijk wilde hebben. Ook vind ik Alice in Wonderland een fascinerende wereld, dus bij naderbij bekijken sprak ook het verhaal me aan.

Het verhaal begint op een zeer duistere en geheimzinnige manier waardoor je onmiddellijk getriggerd bent om verder te lezen. Je wil de geheimen rond Alyssa en haar familie ontcijferen. Welke vloek rust er op hen en wat heeft Wonderland daarmee te maken? De schrijfstijl van de auteur is eenvoudig (op alle personages na) waardoor het verhaal vlot te lezen is.

Soms vond ik het wel moeilijk om me een voorstelling te maken bij alle beschrijvende beelden die de auteur geeft. Het is wat een rush van de ene naar de andere scène en er komen heel wat personages aan bod waarvan je een voorstelling moet proberen te maken. Gelukkig heb ik de Tim Burton films gezien waardoor dit wat hielp (de auteur verwijst ook expliciet naar hem in haar dankwoord) en heb ik ook een rijke fantasie, maar soms verloor de auteur me hier wel wat in. Ook bleef ik op het einde nog wat op mijn honger zitten. Niettemin blijft het een verhalenwereld die me aanspreekt en ben ik benieuwd naar de twee vervolgverhalen (die trouwens een even mooie cover hebben!). Wie weet stillen die mijn honger wel?

Meer recensies van Chantal_leest