Teleurstellend intrigerend?

Chantal_leest 14 augustus 2025
Ik gaf Nicci French nog een kans met dit tweede deel in de Maud O'Connor-reeks (na eerder het eerste en per ongeluk het derde boek gelezen te hebben). Opnieuw luisterde ik via de Fluisterapp, waar de aangename voorleesstem het boek ideaal maakte om ’s avonds mee tot rust te komen.

Ook dit verhaal volgt het klassieke who-dun-it-stramien van Nicci French en jammer genoeg vond ik de dader en ontknoping wederom teleurstellend. Er is geen choquerende plottwist en je kon als lezer nooit of te nimmer raden dat dit de dader zou zijn omdat je niet alle info krijgt. Daarnaast stoorde het me dat de auteurs informatie over het lopende onderzoek aan de lezer doorgeven via gesprekken tussen inspecteurs en personages die daar in werkelijkheid helemaal geen recht op zouden hebben. Dat voelt niet erg realistisch aan voor hoe recherchewerk in het echt verloopt.

Toch vond ik dit een sterker deel in de reeks, vooral dankzij het persoonlijke verhaal van hoofdpersonage Nancy. Haar situatie was zo intrigerend dat ik absoluut wilde weten hoe het met haar verder zou gaan en ik kon volledig meeleven en -voelen met haar emoties en keuzes.

Meer recensies van Chantal_leest