Verstoord
Verstoord is het tweede boek in de Alice in Wonderland-reeks van A.G. Howard. In dit deel gaat de strijd tegen Koningin Rood verder, maar dit keer reist Alyssa niet naar Wonderland maar komt Wonderland naar haar.
Net als het eerste deel heeft ook dit boek een prachtige cover en schitterende sprayed edges, die meteen uitnodigen om het op te pakken en te lezen. Toch vond ik het verhaal soms lastig te volgen. De beschrijvingen van de bizarre gebeurtenissen, mysterieuze wezens en vreemde logica van Wonderland geven niet altijd voldoende houvast om het verhaal goed te kunnen volgen. Er stapelen zich bovendien heel wat geheimen op, en pas tegen het einde wordt stukje bij beetje meer onthuld. Dat maakt het verhaal soms onnodig complex en laat het tempo wat zakken. En ook hier mis ik emotionele uitdieping van de personages. De gevoelens en gedachten blijven wat aan de oppervlakte.
Wat ik in dit deel ook miste, was de mystieke sfeer van Wonderland zelf. Omdat het verhaal zich grotendeels in de mensenwereld afspeelt, ontbrak voor mij de betoverende wereld uit het eerste boek.
Persoonlijk vond ik het eerste deel sterker, maar ondanks deze minpunten sluit Verstoord af met een sterke cliffhanger die me toch heel nieuwsgierig maakt naar het derde deel van de serie!