Takkenhoofd
Een boek wat op sommige vlakken best confronterend is.
Het menselijk brein is een zo gecompliceerd iets, en wat als je op een bepaalde leeftijd dingen gaat vergeten? Of erger, wat als je gaat merken dat dit gebeurt bij een familielid of goede vriend?
Wat ik mooi vond aan dit verhaal is dat ook echt Sofia haar denken over de vergeetachtigheid van haar opa te weten komt. Het gevecht wat ze heeft om het proberen geheim te houden. Maar erger, hoe ze haar opa niet teleur kan stellen.
Een echt prachtig verhaal met een hele mooi en wijze les.
Alzheimer/dementie is geen grapje, het treft niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn of haar naasten.
Een echt prachtig verhaal met een hele mooi en wijze les.