Advertentie

Twee verhaallijnen, twee hoofdrolspelers en drie delen. Deze komen voor in De sluipschutter, geschreven door de Taiwanees Kuo-Li Chang. Wonderlijk hoe deze auteur humor, spanning en een bijzonder plot combineert.
De sluipschutter komt traag op gang en het is even wennen aan de onbekende namen. Daarnaast geeft men in de Aziatische wereld iedereen bijnamen en ook deze zetten je hersens aan het werk. Tip, maak een lijstje met wie is wie en laat het hersens kraken los. Wie is wie en waar bevinden Wu en Alex zich, leest echt veel gemakkelijker door zo’n lijstje. Wu staat voor zijn pensioen maar krijgt toch nog een zaak voor de boeg. Alex is een sluipschutter en moet een diplomaat omleggen, maar iemand is hem voor. Wat heeft de ene zaak met de ander te maken? Nee dat is geen spoiler hoor.
Deze spannende roman komt traag op gang, maar dan ineens ga je rechtop zitten. Dan is de film toch echt begonnen en wordt De sluipschutter spannend. Je voelt sympathie voor beide hoofdpersonen, maar beiden worden niet echt uitgediept. Het is ook pas het eerste deel van een serie.
Changs schrijfstijl is wisselend, vlot, humoristisch, sarcastisch met veel dialoog. Deze dialogen halen de vaart uit De sluipschutter maar horen bij een Taiwanese auteur. Grappig detail, gebakken rijst met ei komt veelvuldig er in voor….. Het plot is bijzonder en die ontdek je pas aan het eind, zoals het een goede thriller betaamt. Daarnaast is er al meteen een doorstart gemaakt voor een volgend deel. Ik heb De sluipschutter met heel veel plezier gelezen.

Reacties op: Humorische sarcastische spannende roman

18
De sluipschutter - Kuo-Li Chang
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners