Advertentie

Zodra ik de informatie over de thriller ‘De Ketting’ las, dacht ik aan de ingenieuze thriller ‘Moordnet’ door Buthler&Öhrlund. Door mijn boekenkasten op te ruimen kwam ik hem weer tegen. Onopgeloste delicten door gewone burgersen grootscheepse afpersingspraktijken op Internet spelen een grote rol in ‘Moordnet. Wat is er toch in de wereld aan de hand? Buthler&Öhrland nemen je mee naar de krochten van het Internet en wat er kan gebeuren als geliefden in nood zijn.

In ‘De Ketting’ is er ook zoiets aan de hand, al is deze thriller simpeler van opzet. Er is een beperkt aantal hoofdrolspelers. De verhaallijnen zijn eenvoudiger, er is maar 1 werelddeel, maar ingenieus blijft het wel. Facebook speelt een grote, enge rol. Gewone, normale mensen ondernemen criminele activiteiten om hun geliefde te redden. McKinty heeft een gemakkelijke, vlotte pen. Emoties kan hij goed verwoorden, de onmacht van Rachel, haar moedergevoel, en haar overlevingsdrang. Ze heeft een zware chemotherapie ondergaan en is schoon van de kankercellen. Net nu het beter gaat, wordt Kylie ontvoerd. Natuurlijk wil ze haar kind redden, net als alle andere mensen. De ketting gaat zij niet verbreken, toch?

Eenmaal gestart in ’De Ketting’ wil je alleen maar doorlezen, lezen waarom, hoe of wat. ‘De Ketting’ is erg spannend, zeker het eerste deel. De hoofstukken zijn kort en krachtig. McKinty verweeft literatuur en spanning met elkaar en dat werkt. De literaire citaten die hij er tussen zet zijn net smeerolie, passend, gaaf en toch ook wel humoristisch. Ik las ‘De Ketting’ in twee dagen. Lees deze thriller en geniet…..

Op Facebook ga ik nog minder delen.

Reacties op: Gevaar loert overal

376
De ketting - Adrian McKinty
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker