Advertentie

Dit boek van Valeria Luiselli heeft twee grote verhaallijnen die door elkaar heen lopen. Het verhaal van de vertelster een documentairemaakster, die samen met haar man en hun kinderen van 5 en 10 met de auto van New York naar de Mexicaanse grens reizen. Hij om het verhaal van de Apachen te vertellen en zij om het verhaal van de verloren kinderen vast te leggen. Dit raakt aan de andere verhaallijn van jonge kinderen die uit Midden en zuid Amerika door hun families aan mensen smokkelaars worden meegegeven in de hoop op een beter leven in Amerika.

Maar daarnaast raakt het verhaal aan nog veel meer thema's zoals twee geliefden die elkaar kwijt raken in hun relatie, de band tussen ouders en kinderen, de kracht van verhalen.

Al deze verhaallijnen en thema's worden in prachtige zinnen gevangen. De schrijfster gebruikt allerlei verschillende stijlen en perspectieven, die ook daadwerkelijk het verhaal versterken.

Een boek dat je aanspreekt op je verantwoordelijkheid, verpakt in prachtige poëtische zinnen en verrijkt met quotes van andere schrijvers met een hoofdrol voor David Bowie's Major Tom.

Reacties op: Poëtische wake up call

6
Lost children archive - valeria luiselli
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker