Heel mooi en ontroerend verhaal
Op de cover zie je de achterkant van een kind staan met 4 kleuren blokken. Wel een cover die aantrekt om te lezen.
En wat een verhaal dat de auteur geschreven heeft. Je wordt van in het begin mee genomen in het leven van Woody, de jongste van drie kinderen.
Hij verkleedt zich graag, maar als hij zich op een dag verkleed in Pippi Langkous krijgt hij nare opmerkingen van zijn klasgenoten en kijken de jongens hem raar na.
Woody weet niet goed hoe hij zich moet gedragen. Hij weet niet goed wat er in zijn lichaam omgaat.
Zijn zus krijgt heel slecht nieuws, zij heeft een heel agressieve vorm van kanker en niet zo lang meer te leven. Woody wil er voor zijn zus zijn zoals zijn zus er ook voor hem is, net als zijn broer.
Een boek dat doorheen de 4 seizoenen gaat en vertelt Woody zich voelt in het ontdekken van zijn identiteit en bij de ziekte van zijn zus. Thema’s zoals loslaten, zichzelf zoeken, een eetstoornis enzo komen er in voort. Zware thema’s maar die door de auteur op een fantastische manier in het boek verwerkt worden. Soms toch een traan moeten wegpinken omdat het zo ontroerend verhaal is. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en het is geen dik boek.
Echt voor mij een aanrader en verdient dan ook 5 sterren.
Echt voor mij een aanrader en verdient dan ook 5 sterren.