Super goeie thriller
Ik mocht het boek De Afrekening lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.
Op de cover is een deur ergens in een schoolgang te zien waar het glas van stuk is. Door de cover en de titels voel je de spanning al komen.
Rita en Carmen werken op dezelfde school in Tilburg. Rita is de conciƫrge en Carmen is docente. Op een dag komt er een schutter binnen en begint in het wild te schieten. Hij wil zoveel mogelijk slachtoffers maken. Carmen vlucht met haar klas naar de zolder en Rita kan haar ook verstoppen met een paar kinderen. Dan begint de zoektocht van hen beiden om buiten te geraken zonder dat de schutter hen ziet.
Er komt een heel groot offensief van de politiediensten om de schutter zo vlug mogelijk te pakken maar er vallen veel slachtoffers zowel bij de kinderen als de docenten.
Als Rita de dader ziet, kan ze het niet geloven. Want ze kent hem.
Wie is de schutter en wat is het motief?
Dit is het achtste boek dat deze auteur geschreven heeft. En ik vind dat de spanning er goed in zit. Maar ook veel actuele thema's zoals radicalisering en rassenhaat. Je kan ook goed volgen in het verhaal hoe een jong eenzaam iemand die om aandacht schreeuwt, zo vlug gemanipuleerd worden door een fout iemand. Het verhaal bestaat uit 3 delen.
Een sterke uiteenzetting van de hoofdpersonages door de auteur.
Het begin en het einde zit enorm vol met spanning en veel plotwendingen. Het midden is wat rustiger, maar dat mag ook van mij. Krijg je meer het levensverhaal van de dader en Carmen en Rita.
Voor mij een super goeie thriller met actuele thema's die vandaag de dag overal kunnen voorvallen.
Als Rita de dader ziet, kan ze het niet geloven. Want ze kent hem.
Wie is de schutter en wat is het motief?
Een sterke uiteenzetting van de hoofdpersonages door de auteur.