De Jager

cindy2010 cindy2010
9 mrt 2026

Ik mocht het boek De Jager van Maarten Bart de Jonge lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.

De cover is heel donker en je ziet een rode titel die eruit springt. Je ziet iemand met een jas en muts op kijken naar een persoon aan het strand.

Een militair gaat op missie en laat zijn vrouw en 3 dochters achter maar op een dag worden zij op weg naar de grootouders brutaal vermoord. De oudste dochter kan ontkomen en gaat met het vliegtuig naar Amerika maar het vliegtuig stort neer. De militair komt naar huis en begint als beveiliger bij mannen die veel geld verdienen. En ze doen dit niet altijd op een eerlijke manier.

Het verhaal gaat dan vooral verder over de drugswereld waarin Ruud allerlei soorten karweitjes doet om erbij te horen in deze wereld. Hij wil zo vlug mogelijk veel geld bekomen. De politie komt maar niet te weten wie er allemaal zit in deze wereld tot de Jager want zo noemen de journalisten de persoon die mensen vermoord die zich bezighouden in de drugswereld. Vermeer en Hoekstra de rechercheurs van dienst proberen er op hun eigen manier achter te komen wie de Jager is. Maar komen ze tot de juiste conclusie? En wat is het motief van de Jager?

Het verhaal was fijn om te lezen, vlot geschreven, leuke personages al had ik nog wel wat meer spanning verwacht. Ik wist vrij vlug wie de Jager was.
Het verhaal zelf van de Jager mocht van mij ook nog iets meer uitgewerkt worden, zodat je wat meer te weten komt hoe de Jager tot stand gekomen is.
Voor mij een 3 sterren boek.

Meer recensies van cindy2010