Al liftend tot in Boedapest!

cindy2010 10 oktober 2025
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.

De cover valt door zijn kleurgebruik ook direct op. We zien een tankstation dat ik niet kon situeren in België of Nederland. Allezins voor mij een mooie cover die heel goed bij het verhaal past.

Jules en Yassine, 2 jonge jongens willen al liftend naar Boedapest trekken. Voor een schoolopdracht wil Jules alles wat ze meemaken filmen. Jules is heel enthousiast en ziet het helemaal zitten, Yassine ziet het niet zo. Is wel nog onder de drugs van de avond ervoor. En zal tijdens de trip nog veel drugs gebruiken. Zo komen ze in contact met verschillende mensen, jong/oud...met soms heel uiteenlopende verhalen die ze de jongens vertellen. Wat me wel opviel, er waren geen chauffeurs met slechte bedoelingen wat ik eigenlijk wel wat verwacht had op zo een trip.
De andere verhaallijn is die van Stef en Do, ook jonge mensen die ook een trip naar Boedapest willen maken al liftend. Maar zij hebben wel een doel. Het vriendje van Do en ook de beste vriend van Stef zit daar en Stef wil hem eigenlijk verrassen door zijn vriendin mee te nemen en zo is hij ook niet alleen. Ook zij leren leuke mensen kennen die hun meenemen en verhalen vertellen. Maar tijdens de trip komen er toch ook gevoelens vrij voor elkaar. Kunnen zij die gevoelens de baas houden of loopt het toch mis? En komen ze allemaal in Boedapest? Hoe gaat het vriendje reageren?
Je voelt ook op één of andere manier tijdens het lezen dat die 2 verhaallijnen naar het einde toe naar elkaar gaan komen.

Het boek kon me wel bekoren. De leuke verhalen van de chauffeurs, die soms ook wel wat humor bevatten. De verhaallijnen van de 2 koppels die toch verschillend waren en toch ook weer niet. De auteur heeft het verhaal heel vlot en beeldig geschreven, je kan je echt die mensen al liftend voorstellen en al de problemen die er soms bij kwamen. Een mooie aanrader van een boek.

Meer recensies van cindy2010

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.