Fantasy
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.
De cover geeft een groot monster met uitstulpingen weer, in het klein zie je 2 mensen staan ergens in een wereld van zand. En je weet al dat dit verhaal een ander verhaal gaat zijn dan dat je gewoon bent van deze auteur.
Fern een jongen die ze meenemen om aan een experiment mee te doen, wordt eigenlijk zonder armen achter gelaten in een massagraf. Ze dachten dat hij dood was maar Fern overleeft dit en voelt zich een monster. Een monster zonder armen. Gelukkig neemt Nergal, een bezieler Fern onder zijn vleugels en maakt Fergal verboden armen die uit alles kunnen gemaakt worden tot wapens, hout, ijzer en zelfs vuur. Een dodelijke combinatie. En Fern gaat op zoek naar diegene die hem verplichte aan dat experiment mee te doen. Hij wil wraak.
Op zijn tocht komt hij de gokker Morian tegen. Die heeft een bezieling die Fern graag zou in handen hebben, want met die bezieling heeft hij de sleutel om aan zijn bezielingsdocumenten bij Nergal te geraken. Die kunnen hem meer uitleg verlenen. Want aan Nergal kan hij het niet meer vragen,
die is ondertussen vermoord door de Inquisitie een bondgenootschap die alle bezielers die hun bezielingen gebruiken om te doden, vermoorden.
Je hebt ook nog een meisje Valene die gestuurd werd door Nergal om Fern te zoeken en te helpen met zijn bezielingsarmen zodat hij alles beter onder controle kan krijgen.
Ik moet zeggen fantasy ligt ver buiten mijn comfortzone qua leesgenre. Maar je moet alles eens uitproberen. Eerst moest ik mijn hoofd er goed bij houden met al die moeilijke namen en het hoe en waarom van het verhaal. Maar eenmaal je er wat in zit, leest het verhaal vlot en wil je door lezen. De auteur heeft het verhaal vlot geschreven, geen lange hoofdstukken. Het heeft soms wel een duister kantje maar dat vond ik wel goed en dat maakte het wel speciaal. En spanning zit er ook genoeg in.
Het is het eerste deel in een zesdelige reeks en ik ben nu al benieuwd hoe het verder gaat met Fern, Valene, Morian.
Kunnen ze hun missie uitvoeren?
Een aanrader als je houdt van fantasy boeken of als je eens iets anders wil proberen.
Kunnen ze hun missie uitvoeren?