Derde deel in de Renske Nijland reeks
Ik mocht dit Boek Vergiftigd van Tamara Onos lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.
Het is het 3e deel in de Renske Nijland reeks. Je kan dit boek als standalone lezen, maar als je meer wil weten hoe het leven van Renske verloopt, lees je best de andere delen eerst.
De cover geeft de achterkant van een vrouw weer ergens op een verlaten weg, met een titel die in het rood weergegeven is, betekent dat niet veel goeds.
Op een dag ontdekt Renske Nijland, experte in gevaarlijke stoffen nog een extra lijkkistje met rompertjes in. Niemand weet vanwaar dit extra lijkkistje komt. Haar nieuwsgierige sprieten staan omhoog en ze wil hier meer over weten. Haar vriend Marcel werkt voor de politie en wil liever niet dat ze op onderzoek gaat.
Helena en haar man Daniel momenteel kinderloos, gaat naar een uiteenzetting van een vrouw die de vrouwen over hun verdriet van hun kinderloosheid heen wilt helpen. Ze merken daar op dat het wel veel vrouwen zijn uit dezelfde gemeenschap die miskramen krijgen. En ze beginnen te denken dat de miskramen te maken hebben met wat er in de timmerfabriek van Van Geelen gebeurd.
Renske haar vader zit in de gevangenis door een moord maar ontsnapt en wil zijn dochter helpen en de waarheid vertellen, want door Renske haar onderzoek heeft ze mensen kwaad gemaakt en proberen ze het haar moeilijk te maken. Ze wordt opgesloten. Maar door wie?
En heeft de timmerfabriek echt iets te maken met die miskramen? Waarom gedragen Daniel de man van Helena en haar vader zich zo raar? Veel vragen waar je in dit verhaal een antwoord op gaat krijgen.
De auteur heeft de hoofdpersonages Renske en Helena goed tot hun recht laten komen. Er zit wat spanning in het verhaal vooral naar het einde toe vind ik. Je wil weten wat de verbanden zijn. En wat Renske's vader gedaan heeft. Vlot geschreven verhaal en korte hoofdstukken.