Spanning!!
Ik mocht De Lucifermoorden lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.
Op de cover zie je een lam dat omringd is door rook. Heeft het verhaal deze keer te maken met het christelijke geloof? Dit is het derde deel, en de cover is helemaal in dezelfde stijl als de vorige delen, De Heraklesmoorden en De Valhallamoorden. Ik vind wel dat je best eerst de vorige delen leest, zodat je meer te weten komt over het team en de moorden, zodat je heel goed kan volgen in dit deel.
Het verhaal begint al bloedstollend, een verbrand lijk, zwavelgeur in een appartement te Tienen en de plaats delict die doet denken aan zaken die 40jaar geleden gebeurd zijn.
Rudi Smeets en zijn team Delfine en Lucas proberen er alles aan te doen om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Ze vragen de dossiers op van vroeger maar die laten wat op hun wachten en ze vinden het daarom een goed idee dat ze op bezoek gaan bij een op pensioen gestelde rijkswachter die 40j geleden op de zaak zat. Ludovicus weet eigenlijk na al die jaren nog heel gedetailleerd te vertellen over deze zaak. Jammer genoeg zou de dader ook in zijn laatste brand gebleven zijn. Maar wie is dan nu de dader? Een copycat? Of toch de dader van 40j geleden? Gaat het team de dader vinden? Of kan hij blijven branden stichten en waarom doet de dader dit eigenlijk?
Boven elk hoofdstuk krijgen we een stukje uit een Bijbel tekst te lezen en krijgen we meer inzicht.
Ik vind het fantastisch hoe de auteur schrijft. Heel vlot en je voelt de spanning gewoon in het verhaal stilletjes aan verhogen tot het einde. Een spannend en voor mij onverwachts einde wat ik heel fijn vind. Voor mij een heel spannende thrillerdie alle registers qua thrillergehalte opentrekt en die voor mij 5 sterren meer dan waard is. Voor mij was het nog specialer dit boek want er kwamen gemeenten in het verhaal voor die nauw aan mijn hart liggen.