Spanning
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.
Op de cover zie je duidelijk een gouden strop die ergens in een kamer ophangt. Duidelijk een verhaal waar spanning in zit.
Op een dag bellen ze journaliste Laurien van Zanten op dat haar jongste dochter Fleur niet is opgedaagd op school. Dat is raar, want hun au-pair Marit zou Fleur naar school brengen. Laurien raast naar huis en haar dochter zit gewoon voor de tv. Maar Marit de au-pair vindt ze dood in haar slaapkamer. Opgehangen aan een strop.
Forensisch rechercheur Amber de Witt en haar partner John werken aan deze case. Maar er vallen hun direct al wat zaken op zodat ze tot de conclusie komen dat dit geen zelfmoord is maar moord.
Laurien en haar man Boudewijn kunnen niemand bedenken die hun au-pair dood zou willen. Als er dan nog een 2de dode valt, de directeur van het au-pair bureau dan beginnen Amber en John te concluderen dat ze in die richting moeten gaan zoeken.
Laurien die heeft het ondertussen ook niet gemakkelijk op haar werk. Ze probeert zich volop in te zetten om een publicatie van een goed verhaal tot een goed einde te brengen, want er is een kaapster op de kust, Hannah. Haar jonge collega die wil kost wat kost hogerop komen.
Wie zit er achter deze moorden en vooral wat is het motief? En waarom doet Lisa, de au-pair en beste vriendin van Marit zo afstandelijk? Weet ze meer over de dood van haar vriendin? En de vriendengroep van Laurien en Boudewijn?
Het tweede deel met Amber de Witt in de hoofdrol is weer een topper. De auteur schrijft vlot en geen lange hoofdstukken. Het verhaal wordt afgewisseld tussen Laurien en Amber en is fijn om te lezen. Ik denk altijd mee wie de dader is, maar ik zat er deze keer mijlen naast. Dus de auteur heeft mij om de tuin geleid met verschillende wendingen in het verhaal. Voor mij een heel goed boek dat zeker 5 sterren verdient.