De leugenaar
Ik mocht het boek 'De Leugenaar' van Martine Kamphuis lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.
Op de cover zien we een vrouw die een trap afgaat en achterom kijkt. Een mooie cover die tot de thriller verbeelding spreekt.
Wynona Post werkt nu in een TBS kliniek, ze krijgt het bezoek van Sylvia, een patiënt van vroeger die nu terug op consultatie wil komen. Sylvia heeft in haar jaren al veel meegemaakt door prostitutie, enz.... En nu verdenkt Sylvia haar man ervan dat hij vreemdgaat en ze heeft hulp nodig om dit te verwerken.
Normaal gezien mag Wynona haar niet helpen, want ze is geen TBS patiënt maar ze krijgt het toch voor elkaar dat ze Sylvia kan helpen met therapie.
Tijdens de therapie krijgt Sylvia vreselijk nieuws, haar dochtertje is vermist en ze verdenkt haar man ervan. Maar is haar man de dader of zit er toch meer achter van wat Sylvia haar allemaal zegt. Sylvia probeert zelfs Wynona op bepaalde momenten te manipuleren.
Kan Wynona op tijd een halt toeroepen bij Sylvia? En krijgt ze hulp uit een onverwachte hoek?
Een super psychologische thriller met veel actie en spanning en zeker een spannende ontknoping. Mooie verhaallijn waar de karakters van de hoofdpersonages Wynona en Sylvia heel mooi beschreven zijn. Geen lange hoofdstukken en geen moeilijk taalgebruik. Je voelt ook goed de kennis van de auteur over persoonlijkheidsstoornissen en zij werkt ook in een TBS kliniek. Dus zij weet waarover ze schrijft.
Een dikke 5 sterren boek voor mij.