Wat kan een verstarde kip allemaal teweegbrengen
Voor een leesclub mocht ik dit boek lezen. De titel en de cover spraken mij direct aan. Op de flaptekst las ik over een verstarde kip en een hilarisch telefoongesprek met de dierenarts vol met onverwachte wendingen. Vol enthousiasme begon ik aan het boek en het beeld van de verstarde kip voor de wasmachinereclame zal nog lang in mijn hoofd blijven rondspoken.
Naspini weet je te trekken met een sterke openingsscène. Er wordt duidelijk en kort een bizarre situatie geschetst waardoor je direct het verhaal ingezogen wordt. Het boek bevat geen aparte hoofdstukken, maar het vormt één verhaal. Erg passend hier, want het is ook één lang gesprek.
De onverwachte wendingen die Naspini op de flaptekst belooft worden zeker waargemaakt. Tijdens het telefoongesprek kom je van alles te weten, ontstaan er nieuwe vragen en doe je nieuwe inzichten op. Hoe kunnen trauma's getriggerd worden? Met welke zaken in het leven moet je leren leven? Hoe zit de waarheid soms anders in elkaar dan dat je op het eerste oog denkt? En dan vooral; wat kan een verstarde kip allemaal tegeweegbrengen?
Voor mij persoonlijk werd het af en toe een beetje onoverzichtelijk. De namen, de gebeurtenissen en de verbanden had ik niet altijd op volgorde in mijn hoofd. Naspini weet echter zelfs de zoekgeraakte lezer weer mee te nemen in het verhaal.
Na het dichtslaan van het boek blijf je achter met een mooi verhaal, vele ontboezemingen en veel om over na te denken.