Hij gaat eraan. Degene die jullie lieve kleine meisje doodreed, gaat eraan. En iedereen die dit in de weg staat, gaat mee. Je kent geen genade.

Lieve Metselaer, dochter van Gideon en Rifka Metselaer, wordt op veertienjarige leeftijd door een joyrider doodgereden wanneer zij van haar balletles terug naar huis fietst. Gideon en Rifka zijn verscheurd van verdriet, maar “gelukkig” hebben ze nog een dochter over. Alhoewel...

Tien jaar later worden zowel de dader die Lieve doodreed als de vader van Lieve – Gideon - opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen. Iemand heeft het op hen voorzien en weet wat er tien jaar geleden is gebeurd, terwijl de dader nog zo geprobeerd heeft dit ongeluk in de doofpot te stoppen. Het maakt hen allebei kwetsbaar; helemaal omdat niet bekend is in welke hoek ze moeten zoeken naar de dader van deze bedreigingen. En wat is de precieze rol van Gideon in dit verhaal?

Het is duidelijk: iemand heeft het op hen voorzien en diegene moet worden gestopt, voordat de volledige waarheid over Lieves dood en de geschiedenis die zich hiervoor heeft afgespeeld bekend wordt. En die waarheid kan maar beter nooit aan het licht komen...Even een oudje van Loes den Hollander, dat vind ik ook wel eens lekker! Al een hele lange tijd stonden de twee boeken uit het ‘Dossier Metselaer’ op mijn to-be-read lijstje, maar op de een of andere manier gingen andere boeken deze steeds voor. Totdat ik ze een tijdje geleden bij de kringloop als omnibus tegenkwam en voilà: ik heb afgelopen maand het eerste deel gelezen!

Aan het begin van het boek word je gelijk geconfronteerd met drie verhaallijnen door middel van drie verschillende personages. Dit vergde even wat concentratie, vooral om goed te begrijpen op welke manier deze drie personages met elkaar verbonden zijn. Wanneer je eenmaal op gang bent in het boek, blijkt dit juist heel fijn te zijn en schakel je steeds makkelijker. Wel heel erg jammer dat er aan het begin van het boek een hele pagina met informatie mist, waardoor je middenin een hoofdstuk binnenvalt en geen inleidende informatie hebt gelezen. Ik dacht eerst dat dit aan mijn versie lag – toch een oudje, van de kringloop – maar in Nathalie haar versie was dit net zo. Niet van levensbelang en alsnog prima te volgen, maar toch een beetje jammer...

Zoals van Loes gewend, bevat ook dit boek weer lekker korte hoofdstukken. Dit leest weer heerlijk weg en ze weet op een boeiende manier gebruik te maken van “cliffhangers” aan het eind van een hoofdstuk, waardoor je meer en meer geprikkeld wordt om door te lezen. Je wilt immers weten hoe dit in het volgende hoofdstuk verder gaat!

Tot slot bevat dit verhaal weer een ijzersterke plottwist. Ik heb tijdens het lezen ontelbaar vaak gedacht dat ik wist hoe de vork in de steel zat, maar Loes wist mijn overtuigingen tijdens dit verhaal steeds opnieuw 180 graden te draaien en de plottwists blijven maar komen. Wauw! Spanning alom, als je dit boek leest.


Al met al dus een heel goed eerste deel van deze omnibus. Over een tijdje lees ik verder in het tweede deel – Genadeklap – en ik ben onwijs benieuwd of deze net zo goed is of zelfs beter. Keep you posted! Voor dit deel alvast een mooie 4 sterren.

Reacties op: Erg benieuwd naar het tweede deel van dossier Metselaer!

409
Aangetast - Loes den Hollander
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken