Moeilijk weg te leggen...
In Stockholm worden twee lichamen gevonden. De politie onderzoekt voornamelijk de moord op de agent in tegenstelling tot rechercheur Vanessa Frank, die meer onderzoek wil doen rond de moord op de jonge vrouw. De spanning zit er meteen in met deze proloog en het is dan ook het begin van een duizelingwekkend avontuur.
De personages van het boek zijn goed beschreven; je leeft met ze mee en je leert ze goed kennen. Misschien krijg je met de vorige boeken van de auteur meer informatie over het karakter van Vanessa Frank maar toch wordt ze hier goed genoeg beschreven om er een oordeel over te vormen. Ook de andere personages krijgen genoeg aandacht. Je kan dit boek zonder probleem lezen als een alleenstaand boek.
Het verhaal leest zo vlot, net alsof je naar een film kijkt. Door de korte hoofdstukjes die afwisselend een ander personage belichten zit er heel veel vaart in het verhaal en wordt het verhaal uit verschillende standpunten belicht wat ook meer inzicht geeft in wat er gebeurt. Op het einde van de hoofdstukken doet een kleine cliffhanger de spanning stijgen. Die wordt zo stelselmatig opgebouwd zodat je met moeite het boek kan neerleggen. Het leest zo vlot dat je als het ware ook het dankwoord met plezier leest. Daarin ontdek je dat de auteur ook veel onderzoek heeft gedaan en informatie heeft verzameld om bepaalde situaties of gebeurtenissen in het boek waarheidsgetrouw te laten overkomen.
Ook het plot zit heel goed in elkaar. Alles klopt. Het verhaal wordt beetje bij beetje opgebouwd en alle details krijgen zin, worden minutieus samengebracht op het einde. Het blijft op zich ook een beetje een open einde. Je verwacht een volgend boek om de ‘avonturen’ van Vanessa Frank weer te kunnen meebeleven.
Het is een spannend verhaal dat ook heel mooi kan verfilmd worden. Alles valt op het einde als een puzzel in elkaar. In dit genre wil ik van deze auteur zeker nog meer boeken lezen. Het is ontspannende/spannende literatuur.