Inhoud 'not my piece of cake' maar subliem taalgebruik.

Denise Denise
9 mrt 2023

Het verhaal beschrijft de personages en de gebeurtenissen tijdens de maand November. Het bestaat uit twee delen. Het eerste beschrijft November in 2022, het tweede in 2023.
Het hele verhaal wordt gedragen door de hoofdpersonages in het gezin Lewis-da Silva, vermengd met de duistere kant van Bird Street waar ze wonen. Afwisselend komen de gezinsleden aan het woord en beschrijven ze wat ze zien en wat ze voelen. Kleine stukjes in italic geven de gemoedstoestand en de gedachtegang en soms het verleden weer van de personages Zo ontdek je deze figuren met hun wel en wee. Je ziet (en voelt) hoe ze allemaal toch verschillend reageren op wat hen overkomt. En dit bepaalt voor een deel het verloop van het verhaal.
De auteur beschrijft de omgeving, de gebeurtenissen en vooral de gevoelens met veel detail. Het plot zit goed ineen. Alles wat gebeurt komt tot een climax die misschien wel te verwachten was.
De thema’s geven het boek meer gewicht en zijn interessant om te volgen: nl: waartoe mensen bereid zijn om geluk en rijkdom te verwerven en te behouden, hoe je met je verleden moet afrekenen, de band tussen kinderen en ouders, tussen vrienden en buren, het lot dat je hebt of voor jezelf maakt, gerechtigheid… Al deze thema’s en de sfeer die de auteur uitvoerig en bijna filmisch in het boek steekt, vooral in het eerste deel, laten wat er gebeurt zo voor je zien . Je krijgt er echt wel kippenvel van.
Uiteindelijk is dit meer een horror verhaal dan een thriller. Al is dit genre niet ‘my cup of tea’ toch hou ik van de schrijfstijl van de auteur. Na het lezen blijft het verhaal toch hangen en voel je beter en beter de betekenis en de samenhang ervan.

Meer recensies van Denise