Advertentie

Julia Valenciano werkt bij het OM als aanklager. Ze wordt door de afdeling Zware delicten gevraagd of ze wil assisteren in een moordzaak.

Een meisje belt het alarmnummer en later vindt de politie in het huis een vermoord gezin. De vader, David Marquette, is nog leven en wordt als verdachte gezien.

Julia gaat als assistent aanklager werken met Rick Bellido. Samen moeten ze er voor zorgen dat de zaak aanhangig wordt gemaakt. Zodat Marquette kan worden veroordeeld. Lijdt hij aan schizofrenie of doet hij alsof?

Door deze zaak komt het verleden van Julia weer naar boven. Haar ouders zijn namelijk vermoord en vervolgens is ze opgevoed door haar oom en tante. Maar wat is er nu precies met haar ouders gebeurd?

Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen, die van de rechtszaak en het privéleven van Julia. De basis van de verhaallijnen is goed, maar de uitwerking is minder. Het verhaal is langdradig en dat haalt de vaart eruit. Veel situaties spelen zich af in de rechtbank en dit zorgt ervoor dat het niet vlot wegleest.

Het personage van Julia is goed beschreven en je hebt een duidelijk beeld van haar leven. Haar privé-situatie is vreselijk en daar wil je meer over lezen. Ik vind het leuk dat het verhaal vanuit een aanklager wordt beschreven in plaats van de standaard rechercheur.

Het slot is verassend bedoeld, maar je ziet het al ver van te voren aankomen. Dat neemt niet weg dat het een goed afgerond verhaal is.

De cover is mooi en mysterieus.
De oorspronkelijke titel is Plea of Insanity, dit betekent Pleidooi van waanzin.
De Nederlandse titel past perfect bij het verhaal, want heeft David Marquette zijn gezin vermoord in een vlaag van waanzin? Of speelt er iets anders?

Reacties op: Tegenvaller

76
In een vlaag van waanzin - Jilliane Hoffman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker