Advertentie

Bianca Toeps legt aan de hand van de DSM uit wat autisme is, hoe autisme zich bij haar uit en wat autisme voor haar is. Het is dus een mix van wetenschap en eigen ervaring.

Het risico bij uit eigen ervaring vertellen is dat schrijvers soms te veel kwijt willen. Dat ervaar ik bij Toeps niet. De info die ze geeft is goed gedoseerd en goed gecategoriseerd. Wel gaat het van hoofdstuk naar hoofdstuk af en toe wat van de hak op de tak. Dat ervaar ik vooral aan het eind van het boek, waar Toeps op de valreep nog tips meegeeft voor hoe je wel en vooral niet met autisten om moet gaan. Die tips hadden wat mij betreft beter verspreid over het boek gegeven kunnen worden, bij de hoofdstukken die hetzelfde onderwerp bevatten.

Dat is echt het enige minpuntje, want verder is het boek prettig leesbaar. Het boek voelt haast als een gesprek. Moeilijke termen (bijvoorbeeld de teksten uit de DSM) worden begrijpelijk gemaakt en de beschreven ervaringen maken goed duidelijk wat autisme voor Toeps leven betekent.

Reacties op: Inzichtelijk beschreven

174
Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit - Bianca Toeps
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners