Ik ben fan!
Met Terugkeer laat Berg mensen een tweede keer nadenken om op vakantie naar Zuid-Limburg te gaan. Een rondje ENCI of Heerlen zal nooit meer hetzelfde zijn..
Deze thriller begint sterk en je wordt het verhaal ingezogen. De auteur schrijft filmisch en gedetailleerd. De afwisseling tussen de verschillende perspectieven leverde voor mij een tijdsdruk op, waardoor ik niet wilde stoppen met lezen. Daarnaast zat het tempo er direct goed in, maar de auteur wist het tempo toch steeds te verhogen.
Het verhaal rondom de coldcase is meeslepend en angstaanjagend. Ook het persoonlijke verhaal van Alex is opwindend door het nodige drama. Het is niet een en al sensatie, want de auteur trapt soms op de rem om stil te staan bij de personages zelf en hun (familie)relaties. Hierdoor vond ik Alex aan het begin zelfs wat arrogant.
Het boek is zeer goed door de combinatie van bizarre gebeurtenissen, het filmische decor, de tijdsdruk en de bijzondere ontwikkeling van de personages.
Het einde laat de lezer met zoveel vraagtekens achter dat ik het schandalig (jammer) vind dat ik een half jaar moet wachten op het vervolg. Berg houdt ons in spanning.. en ik zal mijn pre-order alvast plaatsen.
De enige tip die ik kan geven: lees dit boek!
*het boek ontving ik als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.
De enige tip die ik kan geven: lees dit boek!