Ik ben weg van dit boek

Deveney 20 juli 2025
Mijn verwachtingen van dit boek waren torenhoog en dat zorgde ervoor dat ik het boek iets terughoudender las. Maar.. mijn verwachtingen zijn overtroffen en halverwege dit boek was ik om. Dit boek is onweerstaanbaar, ontroerend en origineel.

Op een dag vindt Clementine een vreemde man in de keuken van het appartement van haar overleden tante. Hij is precies het soort man waar ze voor zou vallen, mocht ze nog in de liefde geloven. Maar er is nog een probleem: hij leeft letterlijk in het verleden. Zeven jaar geleden, om precies te zijn. En zij leeft zeven jaar in de toekomst. Kan Clementine haar hart openstellen? Liefde is immers geen kwestie van tijd, maar een kwestie van timing.

“The timing wasn’t right” of “Right person, wrong time” zijn zinnen die vaak genoeg worden uitgesproken na een fase van daten. Poston heeft deze zinnen de hand geschud en een geniaal boek over liefde en timing geschreven.

In Zeven jaar weg van jou is er ontzettend knap gespeeld met de tijd. Ook de linkjes die worden gelegd zijn geweldig. Tijd is voor mij altijd een ongrijpbaar concept geweest en Poston laat zien dat tijd ook iets magisch behelst. De magie van tijd is verweven in een realistisch verhaal, waardoor je ‘de rariteit’ van dit boek opneemt als onderdeel van het alledaagse. Het voelde voor mij op geen enkele manier als onecht.

Het is ook een boek over rouw en hoe de tijd mensen vormt en verandert. Dit scènes over deze onderwerpen vond ik ontroerend.
Daarnaast begeef je je in New York, de food scene van deze geweldige stad en de uitgeverswereld. De combinatie maakt het boek verslavend. Ik las het verhaal dan ook in één middag en avond uit.

Kortom: Ik ben weg van dit boek.
Nog korter: 5 sterren.

Meer recensies van Deveney

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.