Nog beter dan verwacht!

Deveney 09 juli 2025
Ik zou willen dat ik mijn gevoelens zou kunnen omschrijven zoals Wei dat bij haar personages doet: nauwkeurig en raak. Dit maakt het verhaal bijzonder mooi.

Dit boek is veel meer dan de flaptekst doet vermoeden. Het is een intiem kijkje in het leven van een samengesteld Singaporees gezin, waarbij ook slechte karaktereigenschappen en verhoudingen worden blootgelegd. De dynamiek van het gezin bracht me zo honderden bladzijden verder. Ik kon het verhaal niet loslaten.

Het verhaal start met een hedendaags 'life event'. Het gezin heeft elkaar dan ook hard nodig, maar al snel blijkt dat de onderlinge relaties flink wat te verduren hebben gehad. Via een chronologische terugblik op het leven wordt duidelijk wat zich heeft afgespeeld. Deze weergave is scherp neergezet en elke aanwezige emotie wordt uitgediept. De auteur brengt de lezer naar (de donkere kanten) van jaloezie, maar ook naar prestatiedruk, afzondering en vluchtgedrag.

De tweede dochter gaat over verbinden, ontgroeien, herenigen, verbreken en weerzien. Het boek voelt als een illustratie van de fasen van relaties, waarbij je niet weet in welke fase je belandt. Voor mij zat er in ieder geval herkenning in.

Ik raad dit boek aan als je houdt van boeken waarin gevoelens tussen zussen centraal staan. En concurrentie een belangrijke rol speelt.

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney