Meer dan de cover doet vermoeden
Dit kan het verhaal van jouw buurman zijn. Het is een schets van een man die zichzelf steeds meer in de spiegel durft aan te kijken. Om misschien ooit van dat spiegelbeeld te houden.
Tijdens het lezen van de eerste bladzijden voelde ik direct de neerslachtigheid van Horst, zijn beperkte comfortzone en de angst die hij met zich meedraagt. Dit voelde voor mij zwaar. Naarmate Horst zich ontpopt en meer onder de mensen is, neemt de druk die hij met zich meedraagt af. Ik vond het bijzonder dat ik als lezer deze verschillende gevoelens tijdens het lezen mocht ervaren. Goed geschreven!
Horst maakt een mooie verandering door. De auteur neemt je via een beschrijvende, feitelijke stijl mee in hoe Horst zijn levenslust terugkrijgt. Dit gebeurt via kleine aspecten, zoals verzorging en sociaal contact. Het is knap hoe Tinholt zoveel aspecten van het leven in een vrij simpele setting groots weet te maken.
Een minpunt voor mij zijn de moeilijke woordkeuzes aan het begin van het boek. Dit is naar mijn mening niet nodig als je met simpelere woorden hetzelfde zegt.
Daarnaast vind ik dat de omslag het verhaal geen eer aan doet. Op deze manier lijkt het boek klassiek, simpel en doet het mij denken aan een dokterspraktijk. Maar dit verhaal is meer. Het is namelijk een hedendaags verhaal en het gaat over de ingewikkeldheid van het leven. Bovenal is het een beweging van comfortabel zijn binnenshuis naar comfortabel zijn in de wereld.
*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar.
*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar.