Een heerlijke romance in New York!
Een romance in New York City is altijd een goed idee. De auteur maakt goed gebruik van de setting en laat je de charme van de stad in elk seizoen beleven.
Rosie heeft haar hele toekomst al uitgestippeld met als doel bestsellerauteur worden van romantische boeken. Maar haar plan wordt flink verstoord wanneer ze in de klas belandt met Aiden, een knappe, maar chagrijnige schrijver van literaire fictie die helemaal geen zin heeft in romantiek - of in Rosie. Toch moeten ze samenwerken aan een roman die hun genres combineert.
Ik vind het leuk hoe de auteur speelt met haar verhaal en het door de hoofdpersonages te schrijven verhaal. Ze zoekt hierin naar een overlap en hanteert voor zichzelf dezelfde schrijfregels als voor haar hoofdpersonages. Dit maakt het voor mij speels.
De basis van het verhaal is de rivaliteit tussen Rosie en Aiden. Echter, ik begrijp de aanleiding voor de haatgevoelens niet. Ik vond het ongeloofwaardig en wat kinderachtig, want als je tegenpolen bent leidt dit niet direct tot haat. Mijn onbegrip ging halverwege het verhaal weg en kwam aan het einde weer terug.
Tijdens het lezen ben ik verliefd geworden op de scènes waarin de hoofdpersonen samen aan hun manuscript werken. Of dit nou online was, of samen in dezelfde ruimte.. I loved it!
Aiden is #teamlitfic en Rosie is #teamromance. Dit zorgt voor de nodige discussie, waarbij Aiden romance geen “echt” genre vindt en minachtigend over romance spreekt. De auteur heeft dit onderwerp goed gekozen en uitgewerkt. Al zou het wat mij betreft geen discussiepunt moeten zijn..
Voor de liefhebbers van rivaliteit, tegenpolen die elkaar beter leren kennen, NYC, boeken over boeken en gevoelens op papier zetten.
Ik heb Tussen de regels met plezier gelezen!
*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar.
Ik heb Tussen de regels met plezier gelezen!
*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar.