mooi debuutroman dat zich in Friesland afspeelt

Diane Kooistra (dianesboekenhoekje) Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)
5 mrt 2022

Anne van der Valk schreef haar debuut Bloemen in de winter nadat ze minder werk had en tijd had om te schrijven.
Het verhaal gaat over de 35 jarige Heleen die een boerderij koopt in Friesland om er te gaan schilderen. Ze maakt kennis met haar buren maar alles komt op scherp te staan als er dingen zijn die niet kloppen en de politie onderzoek komt doen. Heeft ze wel de juiste stap gemaakt?

Liefde maakt dat we extra kwetsbaar zijn….

Een roman over een vrouw die een nieuwe stap gaat maken in haar leven alleen mis ik daarbij wat de diepgang en met name de emoties over hoe ze het heeft gedaan en waarom. De relatie tussen Heleen en haar buurman is wel heel mooi uitgewerkt Met veel gevoel en aandacht voor de personen zelf.
Ook waan je je echt in Friesland door de sfeer in het boek, kenmerkend zijn de manieren waarop mensen met elkaar omgaan.
De lezer moet regelmatig terugbladeren of iets klopt. De rol van de rechercheurs had iets steviger mogen zijn, het is soms spannend maar dan lijkt het alsof er niet wordt doorgepakt.
Verhaal rond kunstvervalsing lijkt soms een beetje ongeloofwaardig. Had spannender gekund. Nu komt ze er gemakkelijk van af. Verder is het een mooi debuut en kan Anne van der Valk nog zeker groeien als auteur.

Meer recensies van Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)