Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Oud ontmoet nieuw als ze de plaatselijke korpschef ontmoeten die ze tot die tijd probeerden te ontwijken

Diane Kooistra 29 maart 2024
Tess Gerritsen is een van de bekendste vrouwelijke thrillerauteurs. Na haar vele medische en romantische thrillers en haar serie Rizzoli en Isles is ze nu begonnen met een nieuwe serie. Ze kwam op het idee toen ze na een verhuizing naar Maine ontdekte dat er in haar buurt een aantal gepensioneerde spionnen woonden.

'Russen kon ze aan maar als iemand anders deze mannen had gestuurd, had ze een probleem.'

Het ene moment leeft Maggie haar rustige leven ver van alles vandaan in een klein plaatsje in Maine, en het volgende moment wordt ze weer teruggeworpen in het verleden. Ze roept de Martiniclub weer bij elkaar, dat is een groepje van oud spionnen die in hetzelfde stadje wonen als zij. Oud ontmoet nieuw als ze de plaatselijke korpschef ontmoeten die ze tot die tijd probeerden te ontwijken. Ondertussen leert de lezer het verhaal achter de gebeurtenissen van jaren geleden kennen. Heden en verleden komen samen in een goed in elkaar gezette plot.

'Ze betaalde haar drankje en verliet de bar. Het was tijd om op jacht te gaan.'

In het begin van het boek start Gerritsen het verhaal met een vrouw die haar haren een andere kleur geeft tot ineens in een enkele zin het appartement alles op scherp zet. De aandacht van de lezer is gewekt. Dit wordt weer een echte Gerritsen verhaal. De kenmerkende schrijfstijl van Gerritsen verrast lezers op onverwachte momenten en ze maakt hierbij gebruik van cliffhangers die staan als een huis. De martiniclub is een groep oud-spionnen die hun vaardigheden nog lang niet verleerd zijn. Het boek doet denken aan oude jongens krentenbrood, de film Red met Helen Mirren en Bruce Willis of een van de oude James Bond verhalen, maar dan wel op haar eigen en originele manier beschreven. Het verhaal zelf verloopt vlot en de lezer moet snel kunnen schakelen tussen diverse personages, steden en tussen heden en verleden.

De spionne is een spannende start van een nieuwe serie en maakt nieuwsgierig naar de volgende delen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Diane Kooistra