Verrast door de schrijfstijl en het inlevingsvermogen van de auteur.

Diane Kooistra 19 november 2025
Jolinde komt met een cruise schip aan in Dubai, gezellig samen met een vriendin, Claudia. Ze heeft met deze reis echter een ander doel dan de meeste toeristen. Ze wil op een nette manier de relatie verbreken met Hazem, de man die ze een aantal maanden daarvoor heeft ontmoet.
De volgende hoofdstukken vertellen over haar vorige reizen naar deze bijzondere plek, hoe ze tijdens een zakelijk overleg de jonge Emirati Hazem ontmoet en hoe ze verliefd worden. Echte, de cultuurverschillen en familieleden maken het voor dit jonge stel heel moeilijk….Komt dit nog goed?

Dit is een boek dat heel vlot gelezen werd, dat kwam door de romantiek die in het verhaal verweven is. De droom ontmoeting in een wereld waarin alles mogelijk lijkt van skiën in de woestijn tot binnen een aantal seconden de hoogste verdieping en waar geld geen rol lijkt te spelen.
Wat dus begint als een meeslepende roman ontpopt zich tor een ontroerend verhaal over twee geliefden die niets anders lijken te willen dan bij elkaar zijn.
De beschrijvingen van (de mogelijkheden van ) Dubai doet op een gegeven moment iets teveel denken aan een reisgids. Wijers lijkt het helemaal geweldig te vinden. Gelukkig laat hij, als tegenhanger, ook de nadelen en de grenzen zien van wat er daar gebouwd wordt.
Maar in een liefdesroman gaat het vooral over relaties, tussen de twee hoofdpersonen, maar ook de reacties van de familie en dan met namen van zijn kant. Van haar kant wordt er wat tegengestribbeld maar daar zitten geen cultuurverschillen of geloofsovertuigingen met oude afspraken en tradities in de weg. Het maakt dat dit verhaal dieper onder de huid kruipt dan in eerste instantie werd aangenomen toen er werd begonnen met lezen. Er zijn wat licht erotische scenes die voor mij weinig meerwaarde hadden maar voor de liefhebber leuk zijn om te lezen. Zonder deze scenes was het ook een heel goed boek geweest.
Verrast door de schrijfstijl en het inlevingsvermogen van de auteur sluit ik het boek en het was een heerlijke leesavond waarbij ik me waande in de woestijn en even moest landen op mijn eigen bank.

Meer recensies van Diane Kooistra

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.