In dit boek gebeurt zoveel meer dan op de achterflap beschreven staat
En toen deed ik iets wat het me onmogelijk maakte om naar huis te gaan. Ik keek naar de foto.”
Charles Martin neemt de lezer mee in de wereld van de mensenhandel. In mooie zinnen vertelt hij over jonge mensen die het slachtoffer worden van mensen met slechte bedoelingen.
In een fort ver afgelegen van de bewoonde wereld herstelt Murphy Shepherd van een aanslag komt hij weer in contact met zijn dochter Ellie. Hij vertelt haar zijn verhaal.
Als verderop in het boek zijn vrouw, dochter en twee andere meisjes ontvoerd worden gaat Murphy Shepherd weer op pad…..
“Ik probeer iets onder woorden te brengen waar ik geen woorden voor heb.”
Charles Martin vertelt in dit tweede deel wederom het verhaal van Murphy Shepherd die door ‘Bones’ weer op een missie is gestuurd. Hij maakt hierbij gebruik van verschillende lettertypen om de verschillen in de verhalen en gebeurtenissen aan te duiden. Een dagboekfragment, een brief, zo maakt hij duidelijk onderscheid. Maar zijn schrijfstijl is hetzelfde als in zijn andere boeken. Een stijl die gekenmerkt wordt door mooie woorden en zinnen die soms de meest vreselijke dingen kunnen verbergen. Regelmatig denkt de lezer langer na over deze zinnen omdat ze op meerdere situaties toepasbaar kunnen zijn. Charles Martin vertelt zo over de dingen die gebeuren maar legt ook de achtergronden en voorgeschiedenis van dit alles uit. Daardoor zorgt hij ervoor dat elk deel van deze serie goed te lezen is als je, zoals ik, het vorige deel nog niet gelezen hebt. Het verliest dan zijn vaart maar een onverwachte gebeurtenis in het verhaal maakt dan wel weer veel goed.
Wat hij echter wel achterwege heeft gelaten is om van de personages en dan met name Shepherd en Bones meer realistische personages te maken en geen superhelden. Perfect geïllustreerd in woorden.
Het contact met zijn dochter Ellie is heel mooi beschreven,
Op het laatst lijkt het alsof de auteur geen afscheid kan nemen van het verhaal, alsof het hem niet lukt om het geheel af te ronden tot hij met de allerlaatste zij de lezer weer op scherp zet en een deur openzet naar een volgend deel….
Deel 1 heet: Waar de wereld in de oceaan valt.
Deze recensie staat ook op Diane's Boekenhoekje