Het slot zorgt ervoor dat de lezer de mensen in dit dorp nog lang niet los wil laten.
Sarah Bennett is een Amerikaanse auteur en bij veel lezers bekend van Butterfly Cove (2019), Een geweldig nieuw jaar (2019) en Twee onder één dak (2019) Ik las eerder dit jaar Zomerliefde in Mermaids point en schreef het volgende:
“De romantiek, de lichte spanning en het mysterie maken van dit boek een heerlijke feelgood. Met ruimte voor een vervolg. ``
Dat vervolg is gekomen; Herfstdromen in Mermaids Point
Na een korte introductie van wie is wie is de lezer weer snel terug in het stadje Mermaids Point. Het dorp en haar inwoners worden net zo fijn beschreven als ook ervaren werd in het andere deel van deze serie,
De oude dokter (doc) gaat niet met zijn tijd mee en het is tijd dat hij met pensioen gaat.
Dat vindt Nerissa best lastig want ze raakt daarmee alle zekerheid kwijt die ze nu juist zo nodig heeft.
Nelson is arts en besluit om met zijn kinderen naar Mermaids Point te verhuizen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Een onverwachte ontmoeting met iemand die je daarna wel heel erg leuk gaat vinden komt dan net op het verkeerde tijdstip. Maar kun je liefde wel sturen?
“Ben ik een slecht mens omdat ik alles ook achter mij wil laten?”
IN dit vervolg vindt de lezer dezelfde warmte, liefde en een vleugje humor terug als in het vorige deel. Er komen verschillende onderwerpen aan bod en wat het meest aangrijpend is wel de sexting op een school. Rouw na verlies en opnieuw beginnen. En voor elkaar zorgen is ook een mooi onderdeel van dit verhaal.
Daarnaast wordt toch het tikkeltje magie dat deze plek nu eenmaal heeft en waar de lezer graag naar op zoek zal gaan niet vergeten. De strijd met kinderen na een verhuizing is best pittig en het is fijn om een keer een feelgood te lezen met hoofdpersonen die al wat ouder zijn en een “rugzakje” hebben. Dat brengt een extra laagje in het verhaal.
Herfstdromen in Mermaids Point is een heerlijk vervolg op het zomerverhaal en nodigt uit voor een nieuw verhaal met een nieuw seizoen.